MaYoR-じしょ

Az Iskolában történt tragédia egy baktérium által okozott agyhártyagyulladás miatt következett be. Erről a kórokozóról fontos tudni, hogy legtöbbször serdülő gyermek és fiatal felnőttkorban okoz súlyos megbetegedést. Cseppfertőzéssel terjed, de csak közvetlen kontaktus útján, mert a baktérium az élő szervezeten kívül nagyon gyorsan elpusztul. Ezért veszélyben csak azok vannak, akik a beteggel közvetlenül érintkeztek, őket a járványügyi szakemberek antibiotikum profilaxisban részesítik. A többi az iskolában tartózkodó ember fertőzésétől nem kell tartani. Amennyiben a következő tünetek az elkövetkező 10 napban jelentkeznek ( magas láz, fejfájás, hányinger, fénykerülés, merev nyak, esetleg tudatzavar ) azonnal orvoshoz kell fordulni!

Mivel a betegség ellen hatásos térítéses oltóanyagok állnak rendelkezésre, a későbbiekben (egyéni mérlegelés után) érdemes a háziorvossal konzultálni! A veszélyeztetett korosztály pont a zárt közösségben élő fiatalok!

 

 


Kedves Diákok és Kollégák!

Szavazni belépés után a Napló->Értékelés menüpontban lehet. Az első négy kategóriában már most is lehet, a második négy kategóriában pénteken 16 órától. A szavazást december 12-én 8 órakor zárjuk.

 


Kedves Szülők!

2017.január 1-től az étkeztetési feladatokat a GGSZ-től az ÉSZ GSZ (Étkeztetési Szolgáltató  Gazdasági Szervezet ) veszi át.

Ennek tükrében az ebédbefizetés 2017 januárjára vonatkozóan változni fog.

Részletek itt: http://vpg.hu/?q=menza

Megértésüket, segítségüket köszönjük!


Névnapok
Ma: Judit
Holnap: Árpád
MaYoR - 2002-2016 © GPL